Alzheimer-kór ellen - Olimpiq SXC, Kendermag, Q10, Méhpempő VitaminWellness.hu
0 Jelenleg a kosara még üres.
0 Jelenleg a kosara még üres.

    Jelenleg a kosara még üres.
Alzheimer-kór 10 darab terméket találtam
Szállítás RAKTÁRRÓL, azonnal
orderby
7 darabnál
6 902 Ft / db
7 421 Ft
5 darabnál
11 674 Ft / db
12 971 Ft
12 darabnál
7 129 Ft / db
7 921 Ft
14 darabnál
5 148 Ft / db
5 720 Ft
40 371 Ft
5 darabnál
13 474 Ft / db
14 971 Ft
5 darabnál
25 129 Ft / db
27 921 Ft
12 darabnál
5 554 Ft / db
6 171 Ft

Az időskor előtti dementia (elbutulás) legközönségesebb formája, a szellemi képességek erősödő csökkenése, amely 45 éves kor után kezdődik. Az agy sorvad, az idegrostok elpusztulnak, és egy amyloid nevű fehérje rakódik le az agy egyes területein. A pontos oka ismeretlen, de feltehetőleg genetikai tényezők, vírusfertőzés és alumíniummérgezés is szerepet játszhat kialakulásában.

Az Alzheimer-kór az egyik legrettegettebb idegrendszeri probléma, amelyet nem csupán a beteg maga szenved meg, de az egész környezete is. Szívszorító pillanatok, megalázó helyzetek és pillanatnyi megkönnyebbülések váltogatják egymást - aztán utóbbira már hiába várunk, csak a nyomasztó légüres tér marad. Talán ezért is kezeljük még mindig tabuként az Alzheimer betegséget, tovább rontva az egyébként is szörnyű helyzetet. Sokak álapota épp azért romlik rohamosan, mert az elején eltitkolják tüneteiket, hisz szégyellik azokat.

Az Alzheimer-kór az úgynevezett demenciák, azaz leépülés betegségek csoportjába tartozik. Mivel kezdeti tünetei nagyon hasonlóak, sőt részben megegyeznek az időskori leépülés tüneteivel, a diagnosztizálás sokszor nehéz. A legrosszabb mégis az, hogy a betegek csak későn, jellemzően nem is maguktól fordulnak szakemberhez.

A tudomány mai állása szerint az Alzheimer-kór irreverzibilis, azaz visszafordíthatatlan leépülési folyamat. Mivel kialakulásának pontos okait is homály lengi be, a megelőzés tekintetében sem tudunk biztos módszerekkel szolgálni, ám néhány alapvetésben azért szinte valamennyi orvos egyetért. Ezek egyike az antioxidáns fogyasztás, amely lelassítja az amiloidplakkok kialakulását, és ha védetté nem is tesz, de a betegség kialakulását eltolja, a sebességét pedig csökkenti.

A másik az Alzheimer-kór lefolyását bizonyítottan lassító vegyületcsoport a telítetlen zsírsavaké. Ezekhez legkönnyebben a halolajból juthatunk, nagy mennyiségű fogyasztásuk áldásos hatással van az agyi funkciókra, a keringésre, de a depresszió tüneteit is enyhítik.
A harmadik egy gyógynövény, amelyet Japánban gyógyszerként használna több betegségnél is, a páfrányfenyő, azaz a ginkgo biloba kivonata. Ez segít átjárhatóvá tenni a legapróbb kapillárist is az agyban, nem véletlenül javasolják memóriazavarok esetén.

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
toegevoegd
Continue shopping
View cart & checkout