Barackmag - Sárgabarackmag készítmények - Hunza barackmag VitaminWellness.hu
0 Jelenleg a kosara még üres.
0 Jelenleg a kosara még üres.

    Jelenleg a kosara még üres.
Barackmag 2 darab terméket találtam
Szállítás RAKTÁRRÓL, azonnal
orderby
15 darabnál
2 674 Ft / db
2 971 Ft
15 darabnál
7 264 Ft / db
8 071 Ft

A B17 vitamin kapcsán kutatók megvizsgáltak másik népcsoportokat is: pl az eszkimókat, ugyanis náluk sem voltak ismeretesek a daganatos betegségek. Kiderült, hogy az eszkimói étrend is jelentős mennyiségben tele van B17 vitaminokkal a  rénszarvasok és más északi növényevő állatok húsa által; és a Kaukázus hegyes vidékén élő abházokat is tanulmányozták, ők is majdnem annyira egészségesek és sokáig élnek, mint a hunzák. Mindkét népcsoportnál a táplálékban vannak a közösek a vonások.

Alacsony szénhidráttartalom, sok a növényi fehérje, sok a vitamin és az ásványi anyag, és nem utolsó sorban az európainál 100-200-szor nagyobb a mindennapi ételükben a B17-vitamin jelenléte.

Van egy hely Pakisztán északi részén, egy csodálatos völgy, a Hunza völgye, ahol az azonos nevű folyó kanyarog 6000 méternél magasabb hegycsúcsok között. A hunzák földjét úgy is hívták, hogy „ a völgy ahol örökké élhetsz.”

A Hunzák, vagy más néven a fehér hunok, mentesek a rákos daganatoktól, mely mögött a népcsoport köreiben elterjedt ősi jellemvonásokat hordozó táplálkozási szokások, azon belül is a barackmag fogyasztása áll, ami étrendjük  alapját de egyben a hosszú élet titkát is magában hordozza. Fogyasztása náluk, olyan mint nálunk a kenyér, vagy az dél-ázsiai népeknél a rizs. Sokféle képpen felhasználják: a magot liszté őrölve belesütik a kenyérbe, olajával sütnek-főznek, valamint ápolják bőrüket, hajukat. Szokatlanul hosszú ideig élnek, számos 120 év feletti hunza él ma is a földön, az átlag életkoruk 90-100 év, mely földi viszonylatban kiemelkedő értéknek számít.

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
toegevoegd
Continue shopping
View cart & checkout