Fóbia ellen - Aranykolloid, Medicannabis, Kolloidok, Méhpempő, VitaminWellness.hu
0 Jelenleg a kosara még üres.
0 Jelenleg a kosara még üres.

    Jelenleg a kosara még üres.

A szorongás egyik formája, a kényszerneurózisokhoz hasonló, amikor az erős szorongás és rettegés a félelemkeltő helyzet vagy tárgy indokolatlan kerüléséhez vezet. A helyzet okozta kóros félelmek között megemlíthető az agorafóbia - azaz a nyílt tértől való félelem - és a klausztrofóbia - vagyis a zsúfolt helyektől, a lifttől, a kis, zárt tértől való félelem. Hasonló helyzeti fóbiákat válthatnak ki bizonyos szociális helyzetek, különösen az olyanok, amikor a fóbiában szenvedőnek valamilyen feladatot kell ellátnia, mondjuk, nyilvánosság előtt kell beszédet mondania. A fóbiák egy másik válfaja bizonyos dolgoktól való beteges félelem, amelynek alanyai általában állatok, például kutyák, macskák, pókok, kígyók, madarak vagy egerek. A ráktól, szívbetegségtől és más hasonló megbetegedésektől való rettegés is ebbe a csoportba tartozik.

Ha a szenvedő az általa rettegett helyzetbe kerül, nyugtalanság vesz rajta erőt, verejtékezni kezd, fel gyorsul a pulzusa, és a szorongásra jellemző többi tünetet is mutatja. Az állapot fellépésének gyakoriságát nehéz megállapítani, mivel sok, fóbiában szenvedő személy sikeresen kerüli el az őt feszültté tevő helyzeteket. Mások azonban oly erős fóbiában szenvednek, hogy nem képesek normális életvitelre. A fóbia oka valamilyen tudat alatti félelem lehet, vagy az elfojtott agresszív ösztönök.
Az állapot kezelése nyugtatók adásából áll, és a viselkedés módosítására tett kísérletekből, hogy a beteg szembe tudjon nézni az általa addig rettegett helyzetekkel. A kezelés egyik formája az érzéketlenítés telítéses terápiával, amikor a szenvedőt egyre hosszabb időre teszik ki félelme tárgyának.

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
toegevoegd
Continue shopping
View cart & checkout