Agyvérzés ellen - Spirulina, Matuzalem, Koenzim Q10, Flavin7 VitaminWellness.hu
0 Jelenleg a kosara még üres.
0 Jelenleg a kosara még üres.

    Jelenleg a kosara még üres.
Agyvérzés esetén 6 darab terméket találtam
Szállítás RAKTÁRRÓL, azonnal
orderby
7 darabnál
6 902 Ft / db
7 421 Ft
5 darabnál
11 674 Ft / db
12 971 Ft
12 darabnál
7 129 Ft / db
7 921 Ft
14 darabnál
5 148 Ft / db
5 720 Ft
10 darabnál
4 673 Ft / db
4 971 Ft

Az agyvérzés, apopfexia cerebri: az agyi erek megrepedése folytán a nyomáskülönbség következtében vér áramlik az agy állományába. Az érfalak megrepedése baleset, az agyi erek merevsége. meszesedése, nagyfokú vérnyomás- emelkedés következménye lehel. A vérzés közvetlenül roncsolja az agy állományát, így a vérzés területén a sejtek elpusztulnak. A vérzés lehet kisfokú vagy nagyobb területet érintő, ún. roncsoló agyvérzés. Ha életfontosságú központot pusztít el a halál azonnal bekövetkezik. Kisebb terület elpusztításakor az érintett idegpályák működése esik ki. Legfeltűnőbb jele a bénulás, mely legtöbbször a féltekéknek megfelelően féloldali mégpedig a féltekével ellentétes testfél bénul meg.

A vérzéssel járó agynyomás fokozódás következtében a szomszédos területek is bénulnak, de ha a nyomásfokozódás csak átmeneti jellegű volt, idővel megint működni kezdenek. Ezért az agyat követően a bénulások bizonyos százaléka oldódik. Mivel a vérzés és következménye másodperceken belül, hirtelen következik be, népiesen gutaütésnek vagy szélütésnek nevezik. Előfordulhat agyvérzés az újszülött korban is, különösen a koraszülöttek között.

A szülő utakon való áthaladás mechanikai behatásai, a nyomáskülönbség, ami a vajúdásban összehúzódó méh és a külvilág között van, továbbá az erek szakadékonysága együttesen vezet a kisebb vagy nagyobb erek megrepedéséhez. A tünetek igen változatosak lehetnek, súlyosabb esetekben a légzés és keringés zavara miatt - aszfixia léphet fel vagy görcsök jelentkeznek. Az ilyen újszülötteket speciális osztályokon kezelik, nyugtatással, vérzéscsillapítással és az életfontos működések mesterséges fenntartásával igyekeznek eredményt elérni.
Sajnos, az élet megtartása esetén is a betegek egy részében az agy roncsolódása miatt maradandó idegrendszeri károsodásokkal lehet számolni (- Little-kór). Az újszülött kori - egyik formája a kemény agy burok és a lágy agyburok közötti bevérzés. Ilyenkor, ha felismerik a betegséget, a vérömleny szúrcsapolással el lehet távolítani, ami teljes gyógyulást eredményezhet. Más esetekben a vérzés az agykamrákba is betörhet vagy az agy állományát roncsolja.

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
toegevoegd
Continue shopping
View cart & checkout