Nyirokcsomók - Reg-Enor, Virágpor, Enterosgél, Méregtelenítők VitaminWellness.hu
0 Jelenleg a kosara még üres.
0 Jelenleg a kosara még üres.

    Jelenleg a kosara még üres.
Nyirokcsomók 1 darab terméket találtam
Szállítás RAKTÁRRÓL, azonnal
orderby
7 darabnál
11 314 Ft / db
12 571 Ft

A vérhez hasonlóan, a nyirok is folyadék, amely az erek hálózatában kering. Két feladata van: bizonyos anyagokat, például zsírokat és egyéb anyagokat szállít a testbe, és egyúttal hordozza a betegségek elleni védekezéshez szükséges anyagokat. A nyirok átlátszó vagy halvány szalmasárga folyadék, amely a vérből származik.
A nyirokerek sokkal kisebbek és kevésbé feltűnőek, mint a vénák és artériák, de ezek útját követik. A nyirokerek mentén kb. mandula méretű nyirokcsomók vannak. Ezek nyiroksejtekből állnak, amelyek arra specializálódtak, hogy el bánjanak a fertőző organizmusokkal és más, a bőrből, a légzőszervekból és a bélből származó ártalmas anyagokkal. A nyirokcsomókban a baktériumok és a vírusok elpusztulnak. 

A nyirokcsomókon kívül a lép, a máj, a garat- és az orrmandulák tartalmaznak nagy mennyiségű nyirokszövetet és kapcsolódnak be így a test általános védekező mechanizmusába. A nyirokszervek, köztük a garat- és az orrmandulák, gyermekkorban, három- és nyolcéves kor között, valamint serdülőkorban növekednek meg. Az ilyen megnagyobbodás normális, és valószínűleg a test mindennapos, mikrobák elleni védekezésének és ellenállásának a kiépítésével kapcsolatos.

A legtöbb gyermekben nyolcéves kor után a nyakon kitapintható csomók, valamint a feltűnően nagy mandulák összezsugorodnak, és normális nagyságúvá csökkennek. Gyerekeknél általában nem igényelnek kezelést. A Pfeiffer-féle mirigy láz fiatal felnőtteket és tizenéveseket sújtó betegség, amelynek feltételezett okozója az EB (Epstein-Barr) vírus.
A betegség során torokfájás, láz és általános rosszullét mellett a test legtöbb nyirokcsomója megnagyobbodik és fáj. A gyógyulás kezelés nélkül 2-4 hét alatt következik be. Egy adott területért felelős nyirokcsomók a szervezetben bizonyos távolságra helyezkednek el.

Az ujj fertőzött bőrgyulladásai, például a körömágygyulladás hatására a hónaljban nagyobbodnak meg, és válnak fájdalmassá a nyirokcsomók, a láb fertőzés e pedig a lágyéki nyirokcsomók fájdalmát okozza, a torokfertőzések a nyakon növelik meg a nyirokcsomókat. A bőrfelület valamely részéért vagy a test adott területéért felelős nyirokcsomók akkor nőnek meg, amikor a különböző kórokozókkal kell elbánniuk.
Maguknak a nyirokcsomóknak is vannak betegségei, ilyen a Hodgkin-kór, a limfóma vagy a leukémia egyes típusai. A nyirokcsomó-daganat diagnosztizálható biopsziával (apró szövetdarabka sebészeti eltávolítása és mikroszkópos vizsgálata), majd gyógyszerekkel vagy műtéttel kezelhető.

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
toegevoegd
Continue shopping
View cart & checkout