Parkinson - Méhpempő, Medicannabis, Aranykoklloid, Goji VitaminWellness.hu
0 Jelenleg a kosara még üres.
0 Jelenleg a kosara még üres.

    Jelenleg a kosara még üres.
Parkinson-kór 8 darab terméket találtam
Szállítás RAKTÁRRÓL, azonnal
orderby
14 971 Ft
11 971 Ft
32 913 Ft - 10 %
29 721 Ft
5 darabnál
13 474 Ft / db
14 971 Ft
5 darabnál
25 129 Ft / db
27 921 Ft
12 darabnál
5 554 Ft / db
6 171 Ft

A Parkinson-kór gyógyíthatatlan, de kezelhető, fokozatosan súlyosbodó ideggyógyászati betegség. Tünetei változatosak, s nem minden beteg válik súlyosan mozgáskorlátozottá. A megfelelő étrend bizonyos fokig előmozdítja az eredményes kezelést.
A betegség során számos táplálkozási probléma adódhat. Ezek egyike a rágási és nyelési nehézség, ugyanis a gyógyszeres kezelés gyakran akaratlan nyelv- és szájmozgáshoz vezet. Emiatt a betegnek hosszabb időt kell az étkezésekre szánnia.
A Parkinson-kórban szenvedők gyakran veszítenek testsúlyukból, ami az evési nehézség okozta csökkent energiabevitellel magyarázható.

A súlytöbblet valamelyest súlyosbíthatja a tüneteket, mert tovább rontja a beteg amúgy is korlátozott mozgásképességét. A testsúlykontroll, valamint az egészségi állapot javítása érdekében a Parkinson-kórban szenvedő beteg fogyasszon sok friss gyümölcsöt, zöldséget teljes kiőrlésű gabonafélét. A fehérjék és telítetlen zsírsavak bevitelében mértéket kell tartania, a telített zsírok és cukrok fogyasztása pedig jelentősen csökkentendő.
A beteg fogyasszon bőségesen olyan élelmiszereket, amelyek segítenek elhárítani a Parkinson-kórosoknál oly gyakori székrekedést. Szervezetének sok rostanyagra, de elsősorban nem korpára van szüksége. A korpában valóban sok rost van, de hiányoznak belőle a tápanyagok, s emellett gátolhatja bizonyos ásványi anyagok felszívódását.
Helyesebb a rostanyagokat gyümölcsökből, zöldségekből és gabonafélékből megszerezni, mert így gyorsul a táplálék áthaladása az emésztőrendszeren. A gyümölcsök közül a természetes hashajtó hatású füge, aszalt szilva, papaja és ananász különösen hasznos.

Fontos sok folyadékot - vizet, gyümölcslevet - inni -legalább 1,5 - 2 litert naponta -, mert ezzel is megelőzhető a székrekedés. A tea és a kávé izgatóan hat az idegrendszerre, ezeket tehát a beteg csak kis mennyiségben fogyassza. A Parkinson-kórt az agy egy kicsiny részének elváltozása okozza.
Jellemző tünetei: izom remegés, izommerevség, lassúbb mozgás, hajlott, instabil testtartás, jobbára kifejezéstelen, lárvaszerű arc, lelassult beszéd, nyálfolyás, szellemi-fizikai tompultság.
A baj fokozatosan súlyosbodik. A Parkinson-kór kiváltó okát nem ismerjük, csupán annyit tudunk, hogy a betegeknél az agysejtek egy kis csoportjában a dopamin nevű idegi ingerületátvivő anyag szintje csökken.

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
toegevoegd
Continue shopping
View cart & checkout