SM esetén - Méhpempő, Matuzalem, Bio Chlorella, Nano Gold VitaminWellness.hu
0 Jelenleg a kosara még üres.
0 Jelenleg a kosara még üres.

    Jelenleg a kosara még üres.
Sclerosis Multiplex 9 darab terméket találtam
Szállítás RAKTÁRRÓL, azonnal
orderby
14 971 Ft
11 971 Ft
32 913 Ft - 10 %
29 721 Ft
5 darabnál
13 474 Ft / db
14 971 Ft
5 darabnál
25 129 Ft / db
27 921 Ft
12 darabnál
5 554 Ft / db
6 171 Ft
12 darabnál
5 554 Ft / db
6 171 Ft

A betegség az idegrostokat körülvevő hüvely károsodásának a szövődménye. Az idegek működése zavart szenved, ez a látásban, érzékelésben és az izmok irányításában okoz eltéréseket. Körülbelül minden 2000 emberből egy betegszik meg. Általában harmincéves korban kezdődik, és a nőknél gyakoribb az előfordulása, mint a férfiaknál. A tünetek betegenként változhatnak.

Tünetek

  • Az esetek 40 százalékában valamilyen látászavarral kezdődik. A látás az egyik vagy mindkét szemben homályos vagy elmosódott lehet. A szemgolyó mögött fájdalom vagy kellemetlen érzés jelentkezhet, és esetleg kettős látás is kialakulhat.
  • A látászavar megléte vagy hiánya esetén is egyik vagy akár több végtagját gyengének érezheti a beteg, irányítani nem tudja. Egyszerű feladatokat is csak ügyetlenül old meg. Ezta tünetet ataxiának nevezzük.
  • Széklet- és vizelettartási zavarok jelentkezhetnek.
  • A testi tüneteket gyakran hangulati változások is kísérik. A betegek gyakran válnak indokolatlanul vidámmá, bár egyesek inkább lehangoltak lesznek.

Időtartam

  • A tünetek általában néhány óra vagy nap alatt alakulnak ki, majd fokozatosan elmúlnak az elkövetkező kettő-nyolc hét alatt. Azonban néhány hét, hónap vagy év múlva visszatérhetnek, és folyamatosan, egyre nagyobb korlátozottságot létrehozó formában jelentkezhetnek. Végső soron a sclerosis multiplex végzetes lehet, sok beteg azonban a tünetek első megjelenése után akár 30-40 évig is élhet. Súlyos esetben két éven belül bekövetkezhet a halál. Az átlagos túlélés több mint 20 év.

Okok

  • Az ok biztosan még nem ismert, és szerteágazó kutatás tárgya. Lehetséges, hogy vírusfertőzésre, például gyermekkori kanyaróra adott válasz eredménye.
  • A sclerosis multiplexre való hajlam családi halmozottságot mutat, de az öröklődésre nincs határozott bizonyíték. Például a beteg ikertestvérénél kis valószínűséggel alakul ki a betegség.
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
toegevoegd
Continue shopping
View cart & checkout